Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 18 de març del 2020

Avui dimecres: dia d'experiments!

Hola famílies, com estem????

M'ha encantat veure els vostres "rainbows" plens de colors d'esperança i amor. Moltes gràcies per compartir-los amb nosaltres i transmestre aquest missatge de TOT ANIRÀ BÉ, perquè així serà, aviat tot això passarà i ens tornarem a fondre en una abraçada encara més especial.


Avui és dimecres i a classe els dimecres els dedicàvem a activitats d'observació i experimentació, així que faig aquesta proposta:





Prepareu diferents safates o plats amb materials diversos: llegums variades, arròs, espaguetis, macarrons, botons, cotó... tot allò que pugueu tenir per casa.

Els presenteu d'aquesta manera, separats i classificats, i deixeu al seu abast :


ampolles d'aigua buides, garrafes, envasos de iogurt, tuppers...

i

culleres, coladors, pinces, gots...


aviam què passa...

En una primera estona deixem temps per una experimentació lliure, sense cap tipus d'indicació per part nostra, aviam a ells com actuen.

Passada una estoneta, els podem convidar a fer diferents ampolles musicals; una amb cigrons (aquesta sonarà molt fort), una altra amb arròs (sonarà més suau), una amb cotó (no sonarà res), etc etc etc...



D'aquesta manera, observem, experimentem i classifiquem.


Després, si voleu, tanqueu les ampolles bé i teniu unes fantàstiques maraques!





Una altra activitat que us vull proposar és aquest curiós EXPERIMENT amb llet, colors i sabó.




Aqui podem recòneixer i posar nom als diferents colors i deixar anar la creativitat del nen i nena.



Si no disposeu de colorant alimentari, podeu fer un experiment similar amb aigua i pebre.





Com cada dia, us recomano un CONTE. 

Aquest  el tenia preparat per explicar aquests dies a la classe, però no ha pogut ser ;( 

És un conte molt, molt especial, ....

ENDEVINA COM T'ESTIMO

Sam McBratney i Anita Jeram, ed. Kókinos

Es tracta d'una història entranyable, plena de tendresa i d'amor, acompanyada d'unes il·lustracions en tons suaus de gran dolçor. És l'hora de ficar-se al llit i la llebre petita entaula un senzill i tendre diàleg amb la llebre gran per descobrir qui estima més a l'altre. La llebre petita, per demostrar com estima a la llebre gran, estén els seus braços tot el que donen de si, s'alça i s'estira tot el que pot, salta el més alt que mai ha saltat, però sembla que la llebre gran té els braços més grans, és més alta i pot saltar més amunt,... Llavors, com podrà la llebre petita demostrar que el seu amor és més gran? Un llibre que s'ha convertit en tot un clàssic i que ha commogut a lectors de totes les edats, per això, no podia faltar en aquesta llista de llibres imprescindibles.


A youtube, trobem aquesta versió en anglès (encara que no entenem, és totalment visual i segur que el sabem traduir i també anirà bé als nens per familiaritzar l'oïda, i aprendre a dir T'ESTIMO en altres llengues)



I aqui la teniu en versió catalana explicada per una família



Espero que us agradi tant com a mi :)




I per últim.. el MASSATGE D'AVUI  està dedicat als animals...



Us convido a tots a fer-ho.... és una sensació molt agradable i veureu que els hi encanta i es pot convertir en una rutina diària abans d'anar a dormir, perquè riurem molt i res millor, que anar a dormir amb un somriure ;)






Una abraçada mooooolt gran.... 

Espero els vostres missatges!

Petonets.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada