Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 3 d’abril del 2020

VOLCANS

M'encanta veure les cosetes que esteu fent a casa amb les vostres famílies, i m'encanta que m'ho feu arribar, em treu sempre un somriure. :)

Vull felicitar-vos, famílies, per aquestes tres setmanes que portem de confinament, tres setmanes que de ben segur que no han estat fàcils i que han requerit un temps d'adaptació per vosaltres i per ells. 

Però sabeu què? que ho esteu fent increiblement bé i perquè ells, amb els que es quedaran de tot això, és que estan passant més temps que mai amb vosaltres, tots junts a casa.

Així que mirem amb ulls d'esperança, d'amor i de seguretat de què estem fent les coses molt bé.

Rebeu una súper abraçada i petó enormeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)

Aquesta setmana santa us deixem descansar una mica i ens retrobem el dimarts 14 d'abril amb un munt de propostes noves.






Però no marxo sense deixar-vos una activitat que els hi encantarà. 

Avui dedicarem el matí al fascinant món dels experiments ...

VOLCANS


Materials: 

- Bicarbonat sòdic. 
- Vinagre. 
- Colorant alimentari vermell.
- Recent petit (pot ser de iogurt, potets de batuts, ampolla de plàstic petita, etc ...)

Preparació:
Podem construir un volcà de plastilina al voltant d'un envàs (un potet de lacasitos, un pot de batut, etc) que crearà el forat central. Alla dins posem vinagre barrejat amb colorant alimentari vermell. Convé omplir més o menys fins a la meitat de la seva capacitat. A continuació, i per simular l'erupció de volcà, se li afegeix unes cullerades de bicarbonat sòdic i la lava començarà a sortir.



Es pot crear un Minimón de joc afegint a la safata altres elements com pedres, llegums, serradures, etc, i així recrear un entorn natural. El fons de la safata pot ser de bicabornat i anar posant la barreja de vinagre i colorant amb un comptagotes creant aquest efecte.





Podem fer més volcans de lava pel voltant  amb recipients de plàstic o vidre on posarem:

- Aigua.
- Oli corporal o de gira-sol.
- Colorant alimentari.
- Pastilla efervescent.

                                                                  

Omplim un recipient amb aigua fins a la meitat i barregem unes gotes de colorant alimentari. A continuació afegim l'oli i deixem reposar uns moments fins que els dos líquids se separin. Finalment, tirem una pastilla efervescent que provocarà que un seguit de bombolles de color ascendeixin fins a la superfície i explotin a l'entrar a contacte amb l'aire.
L'efecte és més cridaner si es realitza a les fosques en una taula de llum o col·locant una llanterna que des de baix des de baix el líquid. També es pot usar la llanterna de el mòbil.




ENVIEU-ME LES FOTOS DELS VOSTRES VOLCANS!




Petonets!!!!!!




Mireu quins resultats ens estan arribant:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada