Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 2 de juny del 2020

BUFEM!

Com ja hem comentat altres vegades, les activitats de la vida quotidiana i els jocs ajuden a l'infant a desenvolupar-se, i bufar, és una d'elles.
El buf ens beneficia a:

- Preparar i entrenar el sistema muscular que participa en l'acte de parlar
- Optimitza la pronunciació
- Consolida fonemes
- Preparar, entrenar, aprendre i millorar la respiració per a la parla
- Preparar, entrenar, aprendre i tenir un control de l'aire per parla 



La capacitat per bufar és fonamental per adquirir una articulació adequada.


Per això avui ús proposo unes quantes activitats on el més important és bufar i la força amb què es fa:

BUFAR FINS A DINS DEL CENTRE: Per fer aquesta activitat només es necessita un full de paper, 
retolador, cola blanca i pompons. Es dibuixen cercles de diferents mides i es posa una gota de cola blanca a dins de cada un. El nen ha de  posar els pompons a dins dels cercles sense utilitzar les mans, només la força de la seva bufera. Quan el pompó arribi al centre del cercle quedarà enganxat amb la cola.


e-teaching me
CAMINS DE COLORS: Amb cinta adhesiva de colors es fan camins a terra. L'infant ha de passar un pompon pel camí bufant a través d'una canyeta. Cada pompon ha de passar pel camí del seu mateix color. 

handsonaswegrow
COET DE PAPER: Un tros de paper plegat i decorat es pot convertir en un coet que es llençarà el més lluny i alt possible bufant a través d'una canyeta.
curiouskangaroos
BARQUETA: Per a fer la barqueta es necessita un tap, blu-tack, un escuradents i paper tallat en forma de triangle.
Es posa un trosset de blu-tack al centre del tap i s'enganxa l'escuradents, on haurem insertat la vela de paper.
L'infant ha de fer navegar la barca en una gibrella plena d'aigua, bufant a la vela i vigilant que no s'enfonsi.

beafunmum
PINTAR AMB BOMBOLLES: Per a poder pintar amb bombolles s'han de preparar una serie de gots on unes haurem posat aigua, un rajolí de detergent i aquarel·la líquida.
Els infants han de bufar a través d'una palleta dins del got, fins a formar molta escuma.
Amb un full blanc recollim l'escuma que han format i esperem a què eixugui.

kidsactivitiesblog
LÍNEES DE TINTA: Amb una cullereta posem unes gotes de tinta o aquarel·la líquida sobre un full de paper. L'infant ha de bufar a través d'una palleta formant línies sense sortir del full.
classic-play
PINTAR AMB PILOTES DE PING-PONG: Es posa un mural de paper ben gran a terra o ocupant tota una taula  i es posa pintura de colors en plats. Els nens han de sucar les pilotes de ping-pong amb una mica de pintura i bufar amb una palleta sobre aquestes. Les pilotes de pin-pong són molt lleugeres, i amb la bufera aniran rodolant per tot el paper.
playbasedlearning
BOMBOLLES DE COLORS: Per a pintar amb bombolles s'hi ha de posar en el sabó de fer bombolles gotes de colorant o aquarel·la líquida. Els infants han de fer bombolles sobre un full de paper. Aquestes bombolles aniran deixant la seva empremta de color. És una bona variació del típic joc de fer bombolles, però s'ha de tenir  una bona superfície preparada per si les bombolles no van al lloc que volem :)
broogly
PILOTA VOLADORA: Amb una palleta i un paper en forma d'embut es pot fer aquest joc tradicional on es fa volar una piloteta lleugera (pot ser de paper), intentant que no caigui a terra. Aquí l'infant ha de tenir molt control sobre
 la força que fa en bufar.
petitandsmall
ACTIVITATS DE : COM APRENDRE A APRENDRE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada