Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 25 de març del 2020

SOM UNS INDIS

Bon dia cocos!!!

Avui us proposo...

SOM UNS INDIS

Sota aquest títol, us convido a passar un matí fascinant ficant-nos a la pell d'un indi.
















Ens preparem una DISFRESSA D'INDI.

Agafem una bossa d'escombreries, fem uns tallets amb la tisora, enganxem uns gomets i la fem al nostre gust.




 Preparem els complements per ser un autèntic indi.
Una corona autèntica amb plomes, gomets, papers de diferents colors... però que sigui ben gran, perquè som el jefe de la tribu.




preparem un COLLARET amb macarrons pintats



ENS PINTEM la cara 



Fem una FLAUTA per cridar als llops 




Agafem unes canyetes i les tallem en diagonal simulant la forma, les enganxem entre elles, li posem un cordill i ja tenim el nostre instrument màgic que a més, sona de veritat si bufem ben fort. Això ens servirà per cridar als nostres amics, els llops.


Quan ja estiguem caracteritzats, vull que penseu un nom. Com ja sabeu, jo sóc Lluna Blanca. Vosaltres, com us dieu?  

Construim un tipi.



Busqueu una estructura (uns pals d'escombra, unes fustes, una taula, coixins del sofà... i poseu uns llençols a mode de tipi, la tenda típica dels indis. Serà el nostre amagatall. A dins podeu posar les llums de nadal per crear un racó encara més xulo, o llanternes, o llumetes... feu d'aquest racó, un racó màgic.


També podem fer un FOC que ens donarà escalfor. Feu servir rotlles de paper de cuina per la llenya :)


Al voltant de la tenda podeu deixar pedres, boles de nadal.. o altres elements que tingueu per casa per tal que ells juguin lliurement i els disposin per l'espai.


també podem fer :


ATRAPASOMNIS

Els hi explicarem que això ho hem de posar al costat del nostre llitet per que no vinguin els mals sons... El podeu construir amb un plat de cartró, llanes, plomes, gomets... lliurement 


PALS DE PLUJA
Amb un rotlle de cartró, arròs i poc més, podeu fer un pal de la pluja, tant necessari pels indis.
I a més podeu posar cançons per cridar a la pluja... Aquesta del Pot Petit és ideal!







TÒTEMS
Els podem fer amb envasos de llet, amb capses de sabates, amb iogurts.. tot es pot adaptar. La idea és decorar-los i que es puguin apilar per fer aquesta gran construcció.







INDIS PETITS

Potser els hi ve de gust crear històries davant d'aquest joc i incorporar nous personatges.
Llavors podem crear uns ninos indis. Com? amb rotlles de cartró (us recomano que els aneu guardant perquè dooooonen per mooooolt), els hi pintem una cara (així també treballem la representació de la figura humana), una roba.... i ja tenim els personatges! Els pujaràn a dalt del totem, els amagaran al tipi.... els hi prepararan un collaret... donaran molt de si aquests personatges! La imaginació no té límits.


I en una activitat així, no pot faltar la MÚSICA

Us proposo posar aquesta projecció a l'inici de l'activitat. Un suport visual sempre els ajuda a situar-se i iniciar l'activitat motivats, a més, amb aquest video repassarem the numbers.



Després per jugar, i només sonant de fons, podem posar altres cançons com ara:






per crear estonetes més tranquiles de joc, també us recomano posar aquesta música de fons.. i observar... veureu com la música relaxa i el joc agafa altres dimensions... vosaltres no feu cap indicació, només poseu la música.




Sí que us recomano, com sempre, que deixeu que sigui un joc lliure, poc dirigit i sense indicacions per part nostra. Han de ser ells qui descobreixin, explorin i desenvolupin les seves capacitats de joc. Nosaltres els acompanyem, ens fiquem al tipi, ens disfressem amb ells, com un més.

Espero que gaudiu d'aquesta activitat en família

Envieu-me les vostres fotos amb el vostre nom indi  :) 

JAUUUUU!!!!














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada